Dyrekcja Szkoły informuję,

że z powodu sytuacji epidemicznej, w ramach działań profilaktycznych,

mających na celu ograniczenie rozprzestrzeniania się koronawirusa,

od wtorku tj. 25 stycznia 2022 r. do 28 stycznia 2022 r.

nauka będzie kontynuowana w trybie zdalnym (on-line).

Data

Obiad

Zmiany

01.02.2021

Jarzynowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym 1,9

Cytrynada + woda mineralna n/g

Jabłko

 

02.02.2021

Pomidorowa z ryżem na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet drobiowy panierowany 1,3,9

Mizeria z ogórków ze śmietaną 7

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy 7

 

03.02.2021

Gospodarcza z makaronem świderki na  rosole 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Bigos 9

Woda mineralna n/g

Soczek wieloowocowy

 

04.02.2021

Ogórkowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Stek wieprzowy z cebulką 1,3,9

Sałatka z buraczków

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Banan

 

05.02.2021

Zupa gulaszowa 9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Pampuchy na parze z polewą kakaową 1,3,7

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

Jadłospis obiadowy od 18.01.2021 r. do 22.01.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

18.01.2021

Zupa „Shreka” z jajkiem na rosole 1,3,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Makaron kolorowy świderki z serem białym 1,3,7

Kompot wiśniowy + woda mineralna n/g

Jabłko

 

19.01.2021

Kapuśniak z kwaszonej kapusty na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet mielony wieprzowy 1,3,9

Surówka z kapusty pekińskiej (z papryką czerw. ogórkiem ziel. Szczypiorkiem i kukurydzą konserwową) 9

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Jogurt owocowy 7

 

20.01.2021

Koperkowa na  rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Fasolka po bretońsku 1,9

Woda mineralna n/g

Soczek wieloowocowy

 

21.01.2021

Zupa ziemniaczana na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Kasza gryczana parowana w piecu 1

Ogórek konserwowy

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Banan

 

22.01.2021

Jarzynowa na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Filet z dorsza panierowany 1,3,4,7,9

Surówka z kwaszonej kapusty

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym 7

 

    NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

1.Zboża zawierające gluten

2..Skorupiaki i produkty pochodne

3.Jaja i produkty pochodne

4.Ryby i produkty pochodne

5.Orzeszki ziemne (arachidowe)

6.Soja i produkty pochodne

7.Mleko i produkty pochodne

8.Orzechy

9.Seler i produkty pochodne

10.Gorczyca i produkty pochodne

11.Nasiona sezamu i produkty pochodne

12.Dwutlenek siarki

13.Łubin

14.Mięczaki

                                                  

Jadłospis obiadowy od 25.01.2021 r. do 29.01.2021 r.

Data

Obiad

Zmiany

25.01.2021

Pieczarkowa  na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Łazanki z kapustą kwaszoną i białą z mięsem 1,3,7,9

Cytrynada z miodem + woda mineralna n/g

Gruszka

 

26.01.2021

Rosół drobiowy z makaronem 1,3,7,9

Ziemniaki z koperkiem 7

Udko pieczone z kurczaka 9

Sałata zielona ze śmietaną 7

Kompot wieloowocowy + woda mineralna n/g

Serek homogenizowany 7

 

27.01.2021

Barszcz czerwony na rosole 1,7,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Pierogi ruskie ze śmietaną lub z cebulką 1,3,7,9

Woda mineralna

Soczek owocowo-warzywny

 

28.01.2021

Krupnik jęczmienny na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet schabowy panierowany 1,3,7,9

Marchew z groszkiem 1,7

Kompot truskawkowy + woda mineralna n/g

Mandarynka

 

29.01.2021

Grochowa na rosole 1,9

Pieczywo mieszane 1,3,7

Ziemniaki z koperkiem 7

Kotlet rybny z morszczuka 1,3,4,9

Fasolka szparagowa parowana w piecu z masełkiem 7

Woda mineralna n/g

Jogurt naturalny z musem truskawkowo-bananowym

 

                                           

    NUMERY ALERGENÓW WYSTĘPUJĄCYCH W POSIŁKACH

W związku z wejściem w życie ustawy nakazującej udzielenie informacji o zawartości substancji alergizujących w poszczególnych dniach od dziś w jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym daniu numer alergenu jaki zawiera to danie.

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki